Bedrukken kan op veel verschillende manieren, hieronder kunt u informatie vinden over de verschillende drukwijzen die wij aanbieden. Mocht u alsnog vragen hebben, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.
Zeef- en Textieldruk
Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor vele grafische doeleinden, zoals textieldecoratie, affiches & kunstdrukken. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor de productie van diversen producten. Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en drukt deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.
Vlakzeefdruk
Hoewel de machines waarmee gewerkt wordt verschillen, is het principe van vlakzeefdruk hetzelfde als dat van textiel zeefdruk.
Aan de hand van de contouren van een film laat de zeef inkt door en wordt het vlakke oppervlakte bedrukt. Het resultaat is bijv. een poster of sticker met mooie details en een authentieke uitstraling.
Rondzeefdruk
Rondzeefdruk wordt onder meer toegepast op producten zoals pennen. Met rondzeefdruk is het mogelijk te bedrukken over een groot oppervlak, eventueel zelfs met een all-over print. Het principe van rondzeefdruk is hetzelfde als dat van zeefdruk, met als verschil de wijze waarop de inkt op het artikel wordt gedrukt. Met rondzeefdruk wordt de zeef bewogen, waardoor het ronde artikel gaat rollen en er een bedrukking over de volledige oppervlakte kan worden gemaakt. Het borduren van een textiel product geeft een logo of tekst een kwalitatief hoge en zeer mooie uitstraling. Uw logo en of tekst wordt omgezet naar een digitale borduurkaart waarbij niet altijd een letterlijke interpretatie mogelijk is. Voor de leesbaarheid dienen letters en cijfers altijd minimaal 5 mm hoog te zijn. Uw logo en of tekst wordt vervolgens met een computergestuurde machine op het product geborduurd.
Borduren
De prijs van een borduring wordt berekend aan de hand van het aantal cm² in combinatie met de dichtheid van het te borduren beeldmerk. Borduren wordt gebruikt op diverse soorten textiel en geeft een luxere uitstraling op poloshirts, badjassen, handdoeken, paardendekens, bedrijfskleding, blouses e.d.
Tampondruk
Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladden en elastische stempel van siliconenrubber (siliconen is inktafstotend). Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken. Er kan ook worden gekozen voor hardheid, vorm en grootte van de tampon. Dit heeft een directe relatie met het te bedrukken oppervlak. De dikte van de inkt is ongeveer 4 micron. De dikte van de over te dragen inktlaag is afhankelijk van het type inkt, en stroperigheid, de etsdiepte van het cliché en temperatuur. Over het algemeen kunnen we zeggen dat tampondruk bij uitstek de beste drukmethode is om oneffenheden (rond/hol/bol etc.) maar ook vlakkere ondergronden kunnen worden voorzien van een perfecte opdruk.
Transferdruk
Transferdruk begint met de plaatsing van uw ontwerp op een vel van polyesterstof. Dit vel wordt daarna met het te bedrukken artikel onder een pers gelegd. Door de pers enige tijd te verhitten komt de inkt los van de polyesterstof en hecht het zich aan het artikel